Blodsporkurs i Mandal, 7/6-11

 

Blodsporkurs Mandal 07.06.2011


 

 

Dreverringen Sørlandet arrangerte denne uken et kurs / innføring i hvordan en best kan trene opp sine håpefulle i å gå blodspor . De hadde leigd inn en meget erfaren og entusiastisk kursholder som heter Erling Kjelvik. Foruten å være en erfaren dommer , så er han også en ildsjel og en mye brukt ressurs i dette miljøet . Han har og har hatt flere sporhunder til forskjellige formål . Men slik jeg fikk forståelse for nå , så drev han en del med sporing av villsvin i Tyskland .

Det hele begynte med ei grundig innføring i forskjellige ting han hadde gjort feil , den gang han startet med dette . Jeg måtte smile inni meg flere ganger under denne presentasjonen. For det han refererte til i forhold til egne feil , var omtrent nøyaktig beskrivelse om hvilke nybegynnerfeil jeg også har gjort, i min meget begrensede karriere med å legge blodspor .

Etter denne innføringen ble vi tatt med inn i skogen . Erling skulle da vise oss hvordan det var mest hensiktsmessig å legge ut sporet . Som han sa så var dette bygget på hans egne erfaringer igjennom mange års prøving og feiling . Han la vekt på at det var flere veier å gå , men disse metodene hadde han hatt god erfaring med .


Vi fikk se hvordan han la ut blodet , merket sporingsløypen og opptrådte i forhold til løypen han la ut . Det var mange som fikk aha opplevelser ( meg inkludert ) når han han begynte å spre ut blodet . La meg si det slik at den kjente Ketchupflasken mange bruker hadde han ikke mye til overs for . Vi fikk jo se selv at metoden han brukte var meget effektiv , og han sløste ikke unødvendig med blodet .

Her ser vi blant annet fra venstre Vidar Jakobsen , Dagfinn Pedersen og Bjørn Tønnesen

Etter denne økten gikk vi tilbake til samlingstedet hvor hovedansvarlig i regi av Dreverringen Sørlandet Vidar Jakobsen, fyrte opp grillen . Mens vi koste oss med pølser og brus så fortalte kurslederen om masse ting i forhold til blodsporprøver / konkurranser , organisasjoners holdninger og prosjekter de hadde deltatt på i forhold til sporing.


Etter denne samlingen skulle to hunder få sjansen til å prøve å spore . Først skulle det prøves på det korte sporet han viste oss . Hunden som skulle i ilden her var Ljungboes Bella til Tom Høiland . Hun er litt over året gammel , og hadde aldri vært presentert for et blodspor . Når den ungdommelige villskapen fikk roet seg så tok hun sporet med glans , og førte både Tom og Erling rett bort til rådyrklauven .

Det hadde også blitt lagt ut et lenger spor , og dette sporet skulle en mer erfaren hund gå . Eier Joachim Hansen hadde ikke trent på blodspor , men hadde sporet opp flere dyr under jakt . Hærkilas Doffe tok også sporet med glans , og kom trippende glad og fornøyd ned til oss i veien med rådyrklauven i kjeften .

Her ser vi fra venstre Bjørn Tønnesen , Ole Jørgen Olsen , Dagfinn Pedersen , Bernt Haaland , Instruktør Erling Kjelvik , Joachim Hansen og Tom Høiland med Ljungboes Bella

Legg merke til den flotte T-skjorten han fikk på seg !

Til slutt gikk instruktøren gikk igjennom begge situasjonene med oss. Og anbefalte at eierene av disse to hundene fortsatte med sporing , da begge viste meget bra takter .


Det virket som om alle de fremmøtte ( som ønskelig kunne vært flere ) hadde hatt meget bra utbytte av denne innføringen .

Moro var det også at det møtte opp en med Dachsbracke . Dachsbracke er jo som de fleste vet en del av opphavet til drever .


Vil med dette få lov å takke Dreverringen Sørlandet , Vidar Jakobsen , Instruktør Erling Kjelvik for et meget bra arrangement .

Vil også benytte sjansen til å oppfordre alle til å bruke tid på dette temaet rundt blodspor ( meg inkludert ) . Det vil bidra til mer human jakt , noe som vi alle etterstreber .


MVH

en fornøyd deltaker Kjetil Moland

 
Antall besøkende: 7230617 - Online: 3 - Sist oppdatert: 20.05.2024 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem